fbpx

Personvernerklæring

Gielladohkka.nos personvernerklæring
Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Gielladohkka.no samler inn og bruker personopplysninger.

1. Om nettstedet gielladohkka.no Nettstedet gielladohkka.no eies og drives av firmaet Tim Valio med org.nr. 993542806, Suomaluodda 44, 9520 Kautokeino. Formålet med nettstedet er å gi kunder mulighet til å se og kjøpe våre produkter over internett, og å få de levert hjem til kundene.

ANSVAR Tim Valio er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av nettstedet. Opplysninger som samles inn, lagres på egne servere som driftes av våre databehandlere. Det er kun firmaetTim Valio som har tilgang til opplysningene som samles inn.
2. Hvilke opplysninger samles inn Opplysningene vi behandler er både personlig identifiserbar, og ikke-personlig identifiserbar informasjon om deg. Personlig identifiserbar informasjon kan identifisere deg som enkeltperson. Ikke personlig identifiserbar informasjon er informasjon og andre opplysninger som ikke avslører din personlige identitet. For å kunne levere varene du har bestilt, og kontakte deg med informasjon og oppdateringer relatert til bestillingen din, trenger vi:
 - Navn,
 - Adresse,
 - Telefonnummer,
 - E-postadresse,
 - Eventuelt personnummer (kredittsjekk ved fakturabetaling*)
Denne informasjonen er vi pålagt å oppbevare i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering, og eventuell garanti- og returhåndtering. Tim Valio er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med norsk lov. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

3. Hvordan opplysninger samles inn
Du kan komme til å gi Tim Valio informasjon om deg selv på flere måter ved besøk eller kjøp i vår nettbutikk, ved opprettelse av kundekonto, eller ved henvendelser til Tim Valios kundeservice.

KLARNA
Vår utsjekkingsløsning er levert av Klarna (Klarna AB, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sverige) og bruker informasjonskapsler for å tilby deg en best mulig, skreddersydd online-opplevelse når du bruker Klarnas utsjekking. Hvilke informasjonskapsler det dreier seg om og til hvilke formål de brukes, finner du her: Du kan bestemme bruken og omfanget av informasjonskapsler i innstillingene på datamaskinen din. Du kan velge innstillinger på datamaskinen din som gir deg varsel hver gang en informasjonskapsel blir brukt. Du kan også skru av all bruk av informasjonskapsler via din nettleser (i Hjelp-funksjonen i nettleseren, kan du lære hvordan du endrer eller oppdaterer dine informasjonskapsler på korrekt måte). Vi vil gjøre oppmerksom på at dette regnes som en datamaskininnstilling og at disse innstillingene kun gjelder for den datamaskinen de blir foretatt på. Dersom du bruker mer enn én datamaskin, må innstillingene foretas på hver enkeltstående datamaskin.
4. Formålet med informasjon som behandles
Formålet med informasjonen som innhentes er
- For å kunne gi tilgang til våre produkter og tjenester.

5. Det rettslige grunnlaget for behandlingen
Samtykke
Tim Valio behandler personopplysninger i forbindelse med frivillige tjenester som å bestille varer og markedsmateriell, eller melde seg på nyhetsbrev, konkurranser osv. Behandlingsgrunnlaget er i disse tilfellene samtykke fra eller avtale med deg.

Rettslig forpliktelse
Tim Valio behandler personopplysninger som er nødvendige for kunne gjennomføre bestillinger, og av hensyn til etterlevelse av rettslige forpliktelser eller relevant lovgivning, slik som bokføringslov og forbrukervernlovgivning.

6. Om deling av personopplysninger / utlevering til tredjeparter
Vi deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med tredjeparter. Unntak gjelder samarbeidspartnere tilknyttet tjenestene, blant annet BRING og NETS som trenger enkelte opplysninger for å kunne levere tjenester til oss eller til deg, f.eks. for frakt og betaling. Disse bedriftene har ikke lov til å bruke denne informasjonen til noe annet enn å utføre tjenester for oss. Vi vil også kunne utlevere opplysninger i enkelttilfeller pålagt ved lov eller av offentlig myndighet.

Følgende selskap er sentrale når dine opplysninger behandles:
KLARNA– betaling med kort/faktura
Beskyttelse av opplysninger
Klarna gjennomgår og evaluerer opplysningene du oppgir, og kan dele opplysninger med andre virksomheter og kredittvurderingsbyråer dersom det finnes legitim interesse for dette. Dine personopplysninger blir behandlet i henhold til gjeldende personvernlovgivning, som beskrevet i Klarnas retningslinjer for personvern.

BRING – forsending av varer
Vi benytter BRING som transportør av varer mellom oss og deg.

NETS – betaling med kort
Ditt kortnummer oppbevares ikke av oss. Alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Ved å benytte deres tjenester, samtykker du til deres vilkår.

7. Hvordan lagres/slettes informasjonen
Dersom Tim Valio ikke lengre har grunnlag for å behandle personopplysningene som er samlet inn, slettes disse. Denne slettingen skjer rutinemessig ved årlig gjennomgang av hver enkelt database.
KUNDEKONTOER
Vi beholder kundeinformasjon så lenge kundekontoen er aktiv eller etter behov for å levere tjenester og kunne overholde våre juridiske forpliktelser. For å følge obligatorisk lov, Bokføringsloven og Hvitvaskingsloven må personopplysninger oppbevares i 5-10 år.

KUNDESERVICE
Henvendelser på e-post til vår kundeservice blir lagret frem til saken er ferdig behandlet.

8. Dine rettigheter
Du har til enhver tid rett til å be om informasjon om personopplysningene vi oppbevarer om deg. Hvis opplysningene er feil kan du be om at opplysningene rettes eller fjernes. Vi kan ikke fjerne opplysningene dine dersom det finnes lovpålagte krav om at disse skal lagres, som f.eks. bokføringsregler eller annen legitim årsak til å beholde opplysningene, som f.eks. uoppgjort gjeld. Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke til at vi benytter dine opplysninger til markedsføringsformål. Du kan kontakte oss enten ved å sende et brev til Tim Valio, Suomaluodda 44, 9520 Kautokeino eller ved å sende en e-post til post@gielladohkka.no.

Dersom du mener at Tim Valio ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no

9. Kontaktinformasjon
Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss. Vår kontaktinformasjon er:
Tim Valio
Suomaluodda 44
9520 Kautokeino
Epost: post@gielladohkka.no
Nettsted: gielladohkka.no